Primaria Comunei Ciortesti - judetul Iasi » Telefon: 0232 320.800, 320.400 » Program de lucru: Luni-Vineri 8-16


Valea Crasnei
Însemnãri si referiri stiintifice despre localitãtile comunei sunt întâlnite la cercetãtorii Vasile Chirica, Marcel Tanasachi cu privire la unele asezãri preistorice, feudale si moderne, înscrise într-un repertoriu arheologic al judetului Iasi, la unele studii locale privind acelasi spectru documentar al rãspândirii si evolutiei habitatului local efectuate de un fiu al satului Ciortesti, Costicã Asãvoaiei, cercetãtor doctorand la Institutul de Arheologie A.D. Xenopol Iasi. La acestea se adaugã si cele ale arheologulului Vicu Merlan asupra sitului din satul Rotãria, studii publicate în Cronica Sãpãturilor Arheologice din România pentru campaniile 2008, 2009, &i Citeste mai mult...

Foto

Valea Crasnei

Primul ziar comunal denumit Colinele Ciortestilor apare din septembrie 2008, fiind o initiativã de suflet a bibliotecarei Grigoriu Maricica, având o periodicitate lunarã. Prin aceastã publicatie localã sunt aduse la cunostintã cititorului ciortestean noutãti despre viata comunei, informându-l cu privire la unele aspecte social- politice, etnografice, stiintifice, edilitare, juridice, scolare, medicale, spirituale, de consiliere si întrajutorare etc. Printre colaboratorii revistei se aflã numerosi intelectuali ai comunei, reprezentanti ai primãriei, ai scolii, ai politiei, ai bisericii, s.a.
Din anul 2012, ziarul si-a incetat activitatea, din lipsa de fonduri.

Amprente paradoxiste
S-a născut la data de 13 aprilie 1945, în satul Serbesti, comuna Ciortesti. Tatăl său, Iancu Niculescu, originar din Rosiorii de Vede, era de meserie cizmar. Cu ocazia Primului Război Mondial a ajuns si s-a stabilit în Moldova, căsătorindu-se cu Marita Presură.

După absolvirea a sapte clase în satul natal, Gheorghe Niculescu, se stabileste în Lupeni, judetul Hunedoara. Aici absolvă o scoală profesională de electricieni, termină liceul la seral , după care urmeaza o scoală tehnică ce-l specializează în aparate de măsură si automatizări.

În timpul stagiului militar, urmează cursurile unei scoli de subofiteri, unde se specializează în conducerea tancurilor, însă nu se simte atras de cariera mil Citeste mai mult...

Foto

Amprente paradoxiste - Gheorghe NICULESCU si Florentin SMARANDACHE

Ziarul local ”COLINELE CIORTESTILOR”